Stary sposób na gęś

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 dzień
Cena: 27,00 zł 27.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

„Dobra gąska, dobra gąska, wyśpię się pod pierzyną i najem się miąska”- mawiano dawniej, doceniając bardziej niż obecnie zalety tego najważniejszego spośród hodowanych w przeszłości ptaków domowych. Współcześnie, kiedy pierzyny odchodzą w zapomnienie, a potrawy z gęsiny rzadko pojawiają się na naszych stołach, warto przypomnieć sobie o zaletach gęsi, zwłaszcza o tych kulinarnych. [...] Przepisy na takie potrawy znajdziecie Państwo w naszej publikacji. Mam nadzieję, że zbiór oryginalnych receptur na dania i przetwory z gęsiny, pochodzących z dawnych książek kucharskich i czasopism przyczyni się przynajmniej w niewielkim stopniu do tego, aby gęś wróciła do naszego, chociażby tylko świątecznego menu.

Ze Wstępu

W bibliografii znajdziemy źródła odnoszące się do obszaru Kaszub szerzej Pomorza, ale także innych regionów Polski oraz kresów. Poza wiadomościami z zakresu historii i etnografii zamieszczona kilkadziesiąt przepisów kulinarnych.

Dane techniczne

Autor Grażyna Szelągowska
ISBN 978-83-61891-29-1
Liczba stron 64
Język polski
Oprawa twarda
Format 12,5 x 21,5 cm
Rok wydania 2018

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Submit
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium